Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Haukiputaan metsissä

henkilökunta | muut eläimet | karsinoiden pohjapiirros

Vanha navettamme on hieman piilossa metsäryteikön takana, mutta silti helposti saavutettavissa. Päätien oikealle puolelle haarautuva, kulunut hiekkatie vie metsikön siimekseen suunnilleen 5km verran. Lähimmältä bussipysäkiltä matkaa karttuu suunnilleen 7km, eli auto tai pyörä ovat suositeltuja kulkuvälineitä, mikäli hiekkatien kautta aikoo tallille harhailla. 
Toinen reitti tilalle vie 1km pidemmältä päätieltä kääntyvän parkkialueen kautta lähtevän suositun maastopolun kautta. Maastopolun kautta tallille tulee vain 2.5km. Bussit kiertävät parkkialueella takaisin paluusuuntaan, ja sen yhteydessä on bussipysäkki.

Punaiseksi maalattu tallirakennus on vanha, mutta sisätiloista täysin uusittu, onpa se päälleen saanut myös uudenkarhean katon ja punaisen maalikerroksen. Sisältä talli on aavistuksen himmeästi valaistu, mutta lämmitetty. Yhteensä 25 karsinan tilat pitävät sisällään myös vintillä sijaitsevan satulahuoneen ja rehulan. 

Pihan yhteyteen kuuluvat myös kaksi uusittua aittaa. Toinen on lähinnä heinän säilöntäpaikka sekä hoitajien salaisuuksien vaihtonurkka, toisesta on tehty pikkutalli. Sisältä se on periaatteessa täysin samanainen kuin isompikin talli. Pikkuaitassa on 8 karsinaa, ja myös näiden hevosten rehut ja varusteet löytää vintiltä.

Ratsastusalueita on tallin lähettyvillä kaksi. Kenttä on vanhasta pellonpohjasta tuunattu, hiekkapohjainen ja aidattu 20x40 metrinen alue. Kenttä on lähinnä vain kesäkäytössä. Tallille rakennettiin myös pieni maneesi, sekin lämmitetty, ja toiselta puolelta ikkunoitu. Ovilta vasemmalle puolelle sijoittuu katsomoalue. Maneesin koko on suunnilleen 25x45m. Estekalusto löytyy maneesin katsomon päädystä.

  

Tarhat sijaitsevat navetan ympärillä, hieman siellä sun täällä. Tarhojen kokonaismäärä on 14, ja niihin kuuluvat vesi- ja heinäkaukalot. Laitumet löytyvät parin kilometrin päästä tallilta. Laidunkausi alkaa 01.07.2018 ja päättyy 31.07.2018.

Maastoreittejä tallillamme risteilee pitkin läheisiä metsiä kymmenien kilometrien edestä. Reittien pituudet vaihtelevat 3-9km välillä, ja osan varrella on rakenneltu pieniä maastoesteitä. Myös pienempiä polkuja voidaan käyttää ratsastukseen, mutta tarkistakaa, etteivät polut ole liian kivikkoisia ja juureisia! 

  


ylärivi © mad-milkCC BY-NC 2.0, AK & dcoetzeeCC0 1.0
alarivi © Mimi, ransu.kuvat.fi & AK
tekstit © VRL-14618

virtuaalitalli / virtuaalihevonen

©2019 Mansikkamäen Ratsutalli - suntuubi.com